streda 22. apríla 2015

Tajomný cintorín

Edinburgh je jedným z tých miest, kde môžete nájsť nejedno zaujímavé zákutie. Chodievame s kamoškou behávať neďaleko k rieke, popri ktorej vedie chodník naprieč celým Edinburghom.  

Ako sme naposledy behali, zjavil sa pred nami rozbitý múr a bolo zjavné, že cez dieru sa môžeme niekam dostať. Naša detská duša zaplesala, pretože sme mohli ísť objavovať dáke skryté zákutia. 

Preliezli sme za múr a pred nami sa rozprestrel starobylý cintorín. Presne taký ako zo strašidelných filmov alebo rôznych príbehov o tajomných záhradách.



Našli sme v ňom starobylý keltský kríž (ktoré sú mimochodom v Edinburghu na každom kroku), ktorý mi dúfam bude predlohou pre dokončenie jednej maľby :)




Naozaj ako tajomná záhrada...




Milujem miesta, ktoré rozprávajú príbehy a tento cintorín ich vraví nespočetne veľa.Rozbité a poválané pomníky, posledné miesta odpočinku z pred niekoľkých storočí. Príbehy ľudí, ktorí tu boli v dobách o ktorých sa dozvedáme z dejepisu, ale nič o ich obyčajných životoch, úspechoch a pádoch.    

4 komentáre:

  1. Takéto tajomné miesta sú úplne úžasné a ešte väčšmi vtedy, keď na ne natrafíš úplnou náhodou :-)
    Mňa napríklad vedia zaujať aj staré budovy, v ktorých dávno nikto nebýva, kedysi veľmi veľmi dávno som ako dieťa ešte aj chodila do jedného opusteného domu a skúmala všetky prachom zapadnuté veci, lebo je to taký zvláštny pocit tajomnosti.
    Podľa fotiek ste našli naozaj zaujímavé miesto :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej presne Lennie ako vravíš :) Ako dieťa ma také miesta fascinovali ale súčasne som sa ich bála, rôzne staré domy, kde všetko vŕzga a pod. :D

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť