štvrtok 19. decembra 2013

Novembrové radosti a starosti (už v Edinburghu)

   Tak sa po čase zase vraciam k sumarizácii mesiacov. Respektíve aj tie minulé mám poznačené, ale nikdy kvôli času neuverejnené.

1.  a už sa mi končí dvojtýždenný kurz angličtiny...boli to správne investované peniaze a čas
2.  prechádzka nočným a mokrým Edinburghom vyvoláva pocit, že som sa vrátila do minulého storočia...tie taxíky, doubledeckre a zámocká dlažba...


3. ...
4. ...
5. ...
6. hľadanie roboty sa troška predlžuje, nuž snáď sa dačo podarí
7. severné more vidím po prvý krát...zvláštne...pieskové pláže, pekné more, všetko prichystané na kúpanie, len ľudia v kabátoch a studený vietor akosi zvláštne dotvárajú plážovú atmosféru




8. a v tejto kaviarni sa zrodil Harry Potter...uau...moje dospievanie bolo sprevádzané jeho príbehom


9. ten výhľad na Calton Hill nemá chybu....teda keď sa raz za čas slniečko ukáže




10. stretko s učiteľkou z Edinburgskej univerzity...mám nové info, možno sa mi podarí dokončiť školu práve tu
11. najlepšie ak si veci človek urobí sám, aj napriek tomu, že jeho robotu nikto potom nevidí
12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. By sa dalo zhrnúť do jedného kola hladania si roboty, varenia, upratovania, občasného zavítania na pekné miesta v Edinburghu, hádania sa a udobrovania sa. A konečne máme internet.
20. ak si nenájdem ja ťažkú robotu, nájde si ma ona sama...dnes mi volali z personálnej britskej agentúry, či by som nechcela robiť zákaznícky servis..o pozíciu som sa nikde neuchádzala, vyhrabali ju na internete, na stránke, kde som si pred pár dňami spravila profil (len tak zo srandy, niečo podobné ako LinkedIn)
21. uau tak takýto pohovor som ešte nezažila...dnes vyše hodinový pohovor face to face + vypĺňanie testu a písanie e-mailu v 4 jazykoch...práve som absolvovala online test zákazníckeho servisu, so simulovanými telefonátmi zákazníkov a bolo na mne správne vyriešiť situáciu + zaujať stanovisko k dôležitosti zákazníckeho servisu, všetko v angličtine...a ešte ma čaká jazykový telefonický test, zrejme zase v 4 jazykoch...ak túto pozíciu dostanem tak ma vážne že j*bne
22. okej takže z pozície nič nebude, test som nespravila :-/
23. druhý deň mám depresiu z práce ktorú som nedostala...nakoniec nemám mať prečo, veď sa mi to zdalo na začiatok priveľa, len keď ten pohovor dopadol tak dobre a teraz toto..
24. konečne som sa pohla z miesta, pokračujem v hladaní práce...to kto v BB preboha vyhral voľby??
     25.  ...
     26.  ...
     27.  ...
     28.  ...
     29.  dnes telefonát z Joj-ky, mohla som účinkovať v Súdnej sieni... ale troška sa s načasovaním prerátali...
     30. môj prvý večer ako glasscollector...nie je to až také zlé :)

OBJAVY MESIACA
Edinburgh je skutočne tajomné až magické mesto, ak ste niekedy boli v Prahe, tak si ju vynásobte desaťkrát. Taký je Edinburgh, dokonca ani fotky ho nedokážu vystihnúť (väčšina čoskoro).

Hneď v prvé dni ma najviac uchvátili žlté pouličné lampy. Sú vraj dobré v hmle, keďže je lepšie vidieť ako pri klasických. Ale účel nie je pre mňa dôležitý, uchvacuje ma tá tajomnosť v kombinácii so šedými domami a ulicami. Prišlo mi to, že sa nachádzam vo svete Harryho Pottera :)


A keďže idú tie Vianoce, tak milé dámy malý darček pre vás... :D


4 komentáre:

  1. he he dakujem za video....vizualne je to vtipne len mi chyba zvuk pozriem este doma ;)....a

    fotky su uzasne!!.... nemam slov vyzera to rozpravkovo aaaaaaa! ja chcem navstivit edinburg s drahym sme sa dohodli, ze tam pojdeme pozriet len nejake ubytko na tie 2 dni si zadovazit :)

    a viem si predstavit ze to dycha harrym potterom ...ja som tiez na nom vyrastala....a este stale som aj na priori-incantatem.sk stranke :D nejako sa nechcem rozlucit

    vsak na slavcone som bola v biflomorskej fakulte a zahrala sa tak na vikend v Rokforte :) Dada je svedok :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fotky ešte budú a krajšie :)
      najlepšie je sem prísť v lete, vtedy je tu najkrajšie...a isto nájdete nejaký fajn hostel, je ich tu dosť aj lacnejší sa dá nájsť a nemajte strach byť aj s viacerými na izbe, spoznáte nových ľudí a všetko sú to ľudia ktorí cestujú, mladí a tak...na hosteloch je sranda :)
      nj Harry Potter formoval moje detstvo a mladosť, fakt som s ním vyrastala, to boli pekné časy...taký Rokfort by som si skúsila, veľmi sa mi páčilo keď som o tom u teba čítala...možno raz ;)

      Odstrániť
    2. a ak sa rozhodnete prísť daj vedieť, môžem vám spraviť sprievodcu ;P

      Odstrániť
    3. vždy keď koment odošlem si zmyslím ešte na dačo :D nj to musíš so zvukom :)

      Odstrániť