utorok 10. januára 2012

Záväzky pre šťastnejší život vs. Záväzky ma oberajú o šťastie



V posledných dňoch som zistila jednu podstatnú informáciu, a to, že keď chcem žiť šťastnejšie treba si dať záväzky. Čo ma však stále odvracia od môjho šťastia, sú neustále záväzky. Znie to asi dosť nelogicky, ale pokúsim sa vám to vysvetliť.



                Posledné dni som sa veľmi venovala svojmu blogu. Som v blogovaní nováčik a často krát banality, ako fakt, že  treba publikovať na Twitteri ak chcem nájsť čitateľov,  riešim aj niekoľko hodín, než sa naučím, ako s vymoženosťou Twitter vlastne pracovať. 

Behom posledných dní som zistila niekoľko užitočných informácií, vďaka blogom iných:
  • Robte to čo milujete
Preto som sa rozhodla pravidelne sa na svoj blog vracať, pravidelne prispievať a veriť, že jedného dňa sa nájdu pravidelní čitatelia, ktorých moje slová zaujmú. Chcete aj vy robiť, čo milujete? Odporúčam nazrieť  sem.
  • Ako na blog
Hoci som nenašla odpovede na všetky svoje trampoty s blogom, ale aj vďaka týmto autorom som prišla na mnohé. Ak aj vy len začínate pozrite tutu.
  • Každý deň aspoň jeden dobrý skutok
Aby som nezostala len pri slovách a len pozitívne nemyslela, ale aj niečo reálne robila. Pomôcť by mi mohol projekt  naplnkbelik.cz.
  • Ako som prišla na kĺb Twitteru
Po niekoľkých mesiacoch, som prišla na to, že na Twitteri sa treba prezentovať, že prezývka bez opisu o čo mi vlastne ide mi je akurát tak na starú Belu.Si aj ty sto rokov za opicami, čo sa sociálnych sietí týka? Pozri  sem.
  • Pero a papier vždy po ruke
Aby som všetky svoje progresívne a dôležité myšlienky nenechala len tak odplávať bez zápisu.
Aby som v metóde GTD (Mať všetko hotové) pokračovala s aplikáciou Wunderlist, ktorú som si „náhodne“ zvolila a následne „náhodne“ na tomto  blogu overila.
Aby sa môj život nepremenil na jedno veľké snívanie.

 Aby som žila šťastnejšie a približovala sa k životu v ktorom robím naozaj to čo ma baví som si dala záväzky venovať sa tomuto blogu (naučiť sa čo najviac o úprave blogu, prezentovať sa aj na Twitteri), venovať sa sama sebe (žiť v prítomnosti a zapisovať si všetko, čo ma napadne, dňom i nocou), venovať sa iným (zistiť viac o projekte Naplň kbelík). 

 Mám však aj mnoho iných záväzkov, ktoré sa mi nie vždy chcú spĺňať, ale bohužiaľ si ich splnenie môj život vyžaduje. Preto tá nelogická myšlienka na začiatku. 

Menej šťastnou ma robia ďalšie moje záväzky voči domácnosti (treba sa aj o ňu starať), záväzky voči škole (treba sa učiť aj to, čo ma nebaví), záväzky voči brigáde (treba tam ísť aj keď práve nemám náladu na ľudí).

To je len niečo z toho, čomu som sa zaviazala, čomu byť zaviazaná chcem a robí ma šťastnou a čomu by som radšej zaviazaná nebola, ale sa to odo mňa vyžaduje.

Zaujímavé, že na pomerne široké spektrum poznatkov som prišla len vďaka tomu, že som chcela zistiť ako upraviť svoj blog :) 




2 komentáre:

  1. Drzim ti v tom prsty! Zaciatok blogovania tiez patril medzi moje najkrajsie obdobia v živote. Venovat sa svojim myslienkam a vzd.y, ked sa nieco udeje len si pomysliet na to: "o tom budem urcite pisat". Preto ti zelam aby sa ti darilo, aby ta blogovanie co najdlhsie drzalo a hlavne nebrat si negativne komentare k srdcu. Nikomu sa nezodpovedas len sama sebe a tak pis len o tom o com budes chciet. Citatelia sa najdu. Dovolim si tvrdiť, že budem jednou z nich. :) Po rokoch sa ti bude zdat zabavne ako si pokrocila v pisani, a ze tvoje prve clanky by si najradsej prepisala alebo napisala inac. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem krásne za podporu. Kvôli pracovnej a školskej vyťaženosti som sa sem ani skôr nedostala, ale už mám mnoho nápadov na nové články :) A je to presne ako píšeš, vždy ma napadne "tak o tomto musím napísat", teším sa keď sa ruka vypíše a nad starými článkami sa len pousmejem...ale teším sa aj na obdobie medzi tým.
    Som rada, že som si našla prvú čitateľku a o to viac ma bude tešiť prispievať novou tvorbou!

    OdpovedaťOdstrániť