utorok 6. decembra 2011

Ako som dostala od života, čo som chcela.


Možno sa Vám už do rúk dostala inšpirujúca kniha od Katky Zacharovej – Ako dostať od života čo chceme. Nie len vďaka tejto knihe, ale aj mnohým iným a vôbec vďaka posledným rokom, zážitkom, udalostiam ale hlavne kvôli sebe, som sa rozhodla, že zmením svoj život k lepšiemu.




Viete, ja nemám zlý život, skôr by som ho charakterizovala, ako dobrý, ale asi len slovíčkom dobrý, čo inak znamená priemerný, tuctový, obyčajný. Aby ste ma ale zle nechápali. Netúžim mať neobyčajný život v dnešnom ponímaní. Netúžim zarábať milióny a obklopiť sa hmotnými statkami, ani netúžim byť slávna, hoci pred pár rokmi by som možno práve tieto želania vyzdvihla. Chcem len byť šťastná v mojom bežnom živote, chcem aby môj život mal zmysel, chcem ľúbiť iných a byť ľúbená, preto aká som...Ja naozaj nemám zlý život, mnohí by možno povedali, že ho mám dokonalý, pretože mám milujúcich rodičov a teda kompletnú rodinu, pretože bolo o mňa vždy postarané po všetkých stránkach, pretože mám možnosť študovať, pretože som už aj zakúsila svet, pretože mám okolo seba mnoho kamarátov a momentálne aj skvelého priateľa. Možno som „nenažraná“, ale jednoducho mi niečo chýba, nemám v sebe ten pocit naplnenia, vďaka ktorému by som bola trvale šťastná. Preto sa už od puberty zaujímam o rôzne iné sféry záujmu, ako len ísť do školy/do práce, vrátiť sa, pozrieť si telku, porozprávať sa, prípadne sa pohádať s rodičmi, ísť na párty s kamarátmi, kúpiť si niečo pekné. Týmto som už prešla, bolo to fajn, bolo to pekné, ale stačí, trvalý pocit naplnenia a šťastia neprišiel.

Viete, verím, že okrem nás, nášho fyzična, je aj niečo iné. Áno, verím v Boha, ale svojským spôsobom. Akosi sa neviem stotožniť s myšlienkou, že sme len my a po smrti nič nie je. Možno je to zbabelé, možno je pravdou, že my veriaci to máme jednoduché a klameme samých seba len  aby sme videli zmysel v bežnom bytí, ale nech. Ja si ten život takýmto spôsobom chcem zjednodušiť, a jednoducho je fajn mať pocit, že ak všetci odídu, tak niekto so mnou zostane, hoci by to bola len moja predstavivosť. Ale ja som presvedčená, že o predstavivosť nejde.

Viac o knihe tu.

2 komentáre:

  1. Ja verim v reinkarnaciu ale verim aj v boha. Lenze kontabilnost medzi tymito dvoma em nazvyme pojmami nie je mozny. Ak verim v reinkarnaciu nemozem verit na posmrtny zivot. Este v tom sama nemam jasno, ale určite viem, že smrť neznamená koniec. Nekonečnú tmu to určite nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež verím v oba, ale celkom sa mi dobre "kontabilujú" tieto pojmy :D Boh je nejaký prvopočiatok a obrovská energia dobra z ktorej pochádzame, ale nie sme dokonalí a potrebujeme sa na svet pozrieť viac krát, aby sme sa čo to naučili a k tejto dokonalosti priblížili, takže preto reinkarnácia. Či je to tak aj v skutočnosti zistím asi skutočne až vtedy, keď budem musieť svet opustiť.

    OdpovedaťOdstrániť